•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Škola reportáže
          • Škola reportáže

            19. 2. 2024

            Vo štvrtok 15. februára sme sa s tretiakmi a dvoma prváčkami zúčastnili na susednom bilingválnom gymnáziu na zaujímavom podujatí – seminároch organizovaných vydavateľstvom Absynt v rámci prípravy na súťaž Škola reportáže.

            Súťaž, do ktorej sme sa zapojili už po druhý raz, sa uskutočňuje v troch kategóriách – písaní recenzie, reportáže a prednese rečníckeho prejavu. Žiaci sa zaoberajú reportážnou literatúrou s tou najrozličnejšou tematikou z dielne vydavateľstva Absynt a následne pripravujú spomínané prejavy. Keďže časť prihlásených vyradili virózy a lyžiarsky výcvik, zobrali sme na náčuvy aj dievčatá z prvého ročníka. Svorne sme sa zhodli, že sme zažili veľmi podnetný čas s konkrétnymi výstupmi. Mali sme možnosť zoznámiť sa s mladými ľuďmi a učiteľmi z viacerých slovenských gymnázií, debatovať i tvoriť. Našim grafikom sa zišli vedomosti zo slovenčiny, ale aj z odborných predmetov, keďže mali možnosť analyzovať nielen texty, ale aj fotografiu.

            Beáta Jarošová,

            školská koordinátorka Školy reportáže

             

            Tu sú reakcie niektorých zúčastnených:

            Simonka: Na seminári sa mi páčilo. Bolo to veľmi poučné a tiež veselé. Určite by som to odporučila aj ostatným.

            Viki: Seminár bol zaujímavý a dobrý. Pán učiteľ dobre vysvetľoval a hlavne dával dobré príklady.

            Aďka: Seminár sa mi neskutočne páčil. Rozšírila som si svoje znalosti a „občerstvila“ tie doterajšie.

            Matej: Tohtoročný seminár sa mi veľmi páčil. Viacej sme komunikovali ako minulý rok a vznikla veľmi otvorená a priateľská atmosféra.