•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Rozlúčili sme sa s tretiakmi
          • Rozlúčili sme sa s tretiakmi

            8. 6. 2020

            V piatok 5. júna sme sa počas slávnostnej svätej omše rozlúčili s našimi tretiakmi, pochopiteľne za prísnych bezpečnostných opatrení. V tomto netradičnom školskom roku ukončilo tretí ročník 52 žiakov, nastávajúcich stolárov, murárov, mechanikov, elektrikárov či lakovníkov.

            Riaditeľ SOŠ sv. Jozefa Robotníka Igor Pecha v krátkom príhovore pripomenul, že nič nekončí, pretože sú navždy súčasťou saleziánskeho diela. Naďalej sa na ňom môžu podieľať a vytvárať ho, odteraz už ako exalievi. Povzbudil ich zároveň, že sa môžu na školu obrátiť, ak budú potrebovať pomoc aj potom, čo ju ukončili.

            Viacerí žiaci prejavili záujem o nadstavbové štúdium, takže sa s nimi stretneme opäť v novom školskom roku. Ďalší sa už pochválili prvými skúsenosťami s hľadaním zamestnania či budovaním vlastnej dielne.

            „Zo zážitkov sa pomaly stávajú spomienky na udalosti, čo sa za tie roky stali. A na tie sa len tak ľahko nezabúda. Či už to boli vtipné poznámky spolužiakov alebo humorné situácie pred tabuľou, veci veselé aj vážne. Osobne by som sa chcel poďakovať za všetok čas a úsilie, ktoré ste mi počas troch rokov venovali a myslím, že nehovorím len za seba...“ vyjadril sa vo svojom príhovore čerstvý automechanik Filip Čibenka. Spoločne so svojimi spolužiakmi a kolegami ocenili snaženie učiteľov, majstrov a vychovávateľov dlhotrvajúcim potleskom.

            „Prežívam radosť z úspechu mojich žiakov, napriek tejto situácii a želám im čo najviac splnených snov,“ uzavrela Janka Funtíková, triedna učiteľka dnes už bývalej III. B.

            Beáta Jarošová
            pedagogička