•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Čas výletov
          • Čas výletov

            3. 7. 2023

            Po celoročnom snažení nastal čas výletov a spoločných triednych akcií zameraných na oddych, utužovanie priateľstiev a kolektívov. Koncoročné výlety sme poňali rôzne: jedni relaxovali v aquaparku, iní si zvolili opekačku, ďalší športovali, iní spoznávali... Veríme, že aj napriek nie vždy priaznivému počasiu, koncoročné výlety vyšli na jednotku. Tu je stručný prehľad toho, čo sme videli a zažili:

             

             

            Návšteva aquaparku

            Trieda I.A sa vybrala do auquaparku Tatralandia a aj keď trošku zapršalo, užili si vodné atrakcie a bazény do sýtosti.

             

            Šútovo

            Pekný výlet do Národného parku Malá Fatra v katastri obce Šútovo podnikli aj žiaci I. B. Po krátkej ceste vlakom, kde si overovali svoje umelecké schopnosti zabávači triedy Sebastián Janžo a kolektív sa premiestnili Šútovskou dolinou k vodopádu. Mohli sa kochať krásou prírody, sviežim vánkom vlhkého vzduchu. Po rýchlej sprche z prichádzajúcej prehánky na spiatočnej ceste sme sa šťastní a premoknutí vrátili domov. 

             

            Opekačka v Poluvsí

            Od pondelka do utorka strávili žiaci I.GDM spoločný čas na chate v Poluvsí. Cez deň bola možnosť hrať rôzne športy alebo zabávať sa inými spôsobmi. Keď sa zotmelo, opekali sme a spievali. Nasledujúci deň poupratovali a išli domov.

             

            Active centrum Bytča

            Nadstavbári z I. NDŠ si boli zahrať bowling a zacvičiť v posilňovni Active centra v Bytči. Nechýbalo pozvanie na pizzu ani prechádzka v areáli pôsobivého sobášneho paláca.

             

            Terchová

            Žiaci II. A mali v pláne absolvovať Jánošíkove diery smerom na Štefanovú, ale počasie sa postaralo o zmenu programu. Nakoniec sa vybrali na vyhliadku nad Terchovou a pozreli si aj plechového Jánošíka.

             

            Stráňavy pod Polomom

            Výlet s opekačkou spolili aj žiaci II. GDM, keď sa vybrali do Stráňav pod vrch Polom. Napriek tomu, že dážď visel z oblohy po celý čas, deň výletu si užili. Pršať napokon predsa len začalo, ale až keď už sedeli v autobuse smerom domov.

             

            Tatralandia

            Žiaci II. B sa tiež vybrali do Tatralandie pri Liptovskom Mikuláši. Počasie bolo ideálne, cesta v pohode. A hlavne všetci mali pekný zážitok, vyskúšali všetky tobogany a vodné atrakcie. Veľmi sa im páčilo...

             

            Oravská Lesná

            II. C sa zas vybrala na Oravu. Tentoraz sa rozhodli spojiť exkurziu v autoservise v Dolnom Kubíne, v ktorom pracujú aj traja naši exallievi s grilovačkou na chate v Oravskej Lesnej. Výlet bol plný hier, zábavy a debát do neskorej noci, ešteže bol na druhý deň hlavný bod programu relax v aquaparku Dolný Kubín.

             

            Košice

            Tretiaci grafici zamierili na východné Slovensko a spoznávali jeho metropolu – Košice s jej atrakciami. Nechýbalo nočné fotenie ani pozorovanie východu slnka. Dobre im padla pohostinnosť košických saleziánov, u ktorých prenocovali.

             

            Beáta Jarošová,
            učiteľka slovenčiny