•  

       

       

       

       

       

       

       

        • A ešte raz výročie školy!
          • A ešte raz výročie školy!

            23. 6. 2021

            Literárna súťaž

             

            30 rokov v živote školy nie je zanedbateľné obdobie. Za ten čas prešlo jej chodbami množstvo žiakov a vystriedalo sa mnoho učiteľov. Steny toho videli a počuli ozaj veľa. Škola vychovala tisícky absolventov, formovala ich osudy zodpovednou prácou, vštepila im nielen vedomosti, ale aj morálne hodnoty, vďaka ktorým sa môžu uplatniť v pracovnom i osobnom živote. Ponúka množstvo akcií, podujatí, aktivít a súťaží, kde žiaci môžu uplatniť svoj talent a preukázať svoje schopnosti. Je na čo spomínať, je za čo ďakovať, je čo oslavovať, a najmä KOHO!

            Aj žiaci odboru grafik digitálnych médií sa zapojili do osláv krásneho okrúhleho výročia na hodinách SJL súťažou v literárnej  tvorbe. Cieľom bolo vytvoriť prácu, ktorá reflektuje na aktuálne výročie školy. Fantázia pracovala na plné obrátky, nápady len tak sršali a žiaci vytvorili hodnotné práce v oblasti poézie i prózy. Preukázali svoju šikovnosť nielen v rámci svojho odboru grafika digitálnych médií, ale aj v oblasti narábania so slovami. Úprimne prejavili svoje pocity, vyjadrili, že škola je pre nich dôležitá, tvorí neoddeliteľnú súčasť ich života a rovnako vyslali aj posolstvo, že má čo ponúknuť nielen im, ale aj širšej verejnosti.

            Prvé miesto v súťaži patrí Tadeášovi Jozefovi Michalovi Petráškovi z II.GDM za prózu V núdzi poznáš priateľa,  na druhom mieste skončila Nikola Hodásová z III.GDM, ktorá vytvorila výstižnú a podnetnú úvahu  Učiteľ dobrý, kde bývaš...? a na treťom mieste sa umiestnil Ján Murín z II.GDM za tvorivý kaligram s motívom loga školy. Napokon, veď posúďte sami.

            Výhercom blahoželáme a všetkým účastníkom prajeme veľa chuti do ďalšej práce! 

            Ing. Daniela Polníková