•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Večer plný hudby
          • Večer plný hudby

            18. 2. 2020

            Plesovú sezónu sme dôstojne zavŕšili Večerom plným hudby, ako znelo motto tohtoročného tretiackeho plesu. Už tradične ho pripravujeme spoločne so Strednou odbornou školou pedagogickou sv. Márie Goretti v Čadci.

            Slávnostný večer sa začal sv. omšou v Kostole sv. Jána Bosca, ktorú celebroval duchovný správca školy don Ján Fabián. Vo svojom príhovore podčiarkol, že zdrojom pravej radosti je Kristus a zaželal všetkým prítomným radostný večer plný zábavy.

            Nasledovala slávnostná večera a po nej sa dievčatá a chlapci, ktorým na chvíľku prepožičali identitu slávne literárne, filmové či rozprávkové dvojice, presunuli do oratória. Na našom plese nechýbal Rómeo s Júliou, Quasimodo s Esmeraldou, či Šrek s Fionou. Po krátkych príhovoroch riaditeľky a riaditeľa oboch škôl Renáty Kasmanovej a Igora Pechu už zazneli tóny valčíka. Ples odštartovali mladí tanečníci z klubu spoločenských tancov pri Tanečnom divadle Diana.

            Celým večerom nás sprevádzala moderátorská dvojica Matúš Chovan a Eliška Klinovská z III. GDM. Na organizácii sa podieľali tretiaci so svojimi triednymi učiteľmi a vychovávatelia s chlapcami z internátu. Dievčatá z Čadce tiež neprišli s prázdnymi rukami, pripravili skvelé občerstvenie a improvizovanú fotostenu.

            Z pohľadu „módnej polície“ nechýbali rôzne štýly – plesové róby, obleky na mieru, kroje či folklórne motívy. Zábavu spestrili pripravené súťaže a vystúpenia. V prestávkach vzali Tomáš Srogoň a Štefan Olbert do rúk heligónky a do ďalšieho tanečného kola sme sa jednoducho prespievali. Nemožno nespomenúť, že zaujali aj viaceré tanečné kreácie – tak žiakov, ako aj vyučujúcich.

            Tohtoročný ples teda možno zhodnotiť ako mimoriadne vydarený. Zakladatelia školského plesu don Jozef Sarnecký a Renáta Kasmanová sa zhodli, že evidujú v histórii podujatia viacero párov, ktoré sa zoznámili práve na plese a nakoniec zakotvili v prístave manželskom. Pani riaditeľka s úsmevom konštatovala, že má dojem, že sa niečo rysuje aj tentoraz...

            Beáta Jarošová