•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Prvý týždeň v škole
          • Prvý týždeň v škole

            4. 9. 2020

            Žiakom sa opäť začala škola, prázdniny sú nenávratne preč. Oddýchnutí sa vrátili do školských lavíc, pripravení nabehnúť na staré a známe školské povinnosti.

            V stredu 3. septembra sa uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021. Po dvojmesačnom oddychu sme školský rok začali svätou omšou. Riaditeľ školy Igor Pecha vo svojom príhovore privítal všetkých na pôde školy, osobitne nových kolegov, žiakov prvých ročníkov a ich rodičov.  Mnohí sme sa videli naozaj po veľmi dlhom čase, o to boli stretnutia srdečnejšie. 

            Vo štvrtok sme už zarezávali naplno, vychutnávali sme si hlahol školského zvončeka.

            Súčasťou otvorenia školského roka bola aj piatková duchovná obnova, ktorej sa zúčastnili všetci žiaci aj učitelia školy. Prednášateľ Pavol Grach nám vo svojom príhovore priblížil evanjeliový príbeh o tom, ako Pán Ježiš uzdravil nemého človeka. Rozvinul myšlienku našej „nemoty“ – neschopnosti úprimne komunikovať. Často býva za našou neschopnosťou hovoriť ukrytý strach, obavy, nedôvera, ale aj pýcha. Pripomenul nám, že človeku, ktorý nedokáže úprimne hovoriť o tom, čo prežíva, niečo vzácne chýba. Možno je to práve to „žasnutie“ tých okolo, ktorí by pre náš život mohli byť veľkým obohatením, keby sme im otvorili svoje vnútro. Don Grach ukončil prednášku otázkou, komu otvoríme svoje srdce, pred kým prehovoríme...?  

            Za príjemného slnečného počasia sme sa potom po triedach v skupinkách  pozhovárali o podnetoch, ktoré sme dostali. Inšpirovali sme sa navzájom a saleziáni zároveň boli k dispozícii všetkým, ktorí potrebovali pristúpiť k sviatosti zmierenia. Nasledovala svätá omša a nechýbalo ani fotografovanie na školskom dvore.

            Prvý školský týždeň je za nami a ani zvýšené hygienické opatrenia a rúška na tvári  nám nezabránia tešiť sa z nasledujúcich dní.

                                                                                                                                                       Ing. Daniela Polníková