•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Chlapci z internátu na 3T – Tri Tvorivé Tvory
          • Chlapci z internátu na 3T – Tri Tvorivé Tvory

            22. 5. 2024

            Súčasťou výchovného štýlu dona Bosca je od začiatku jeho rozvíjajúceho sa diela divadlo. Tak ako naša škola zažila divadelné predstavenie Prípady otca Browna nacvičené našimi žiakmi v januári tohto roku, či bolo sa so žiakmi spoločne na divadelnom predstavení Vojna a mier v Slovenskom národnom divadle, tak tentokrát sa naskytla možnosť navštíviť divadelné predstavenie 3T – Tri Tvorivé Tvory v žilinskom Mestskom divadle. Ide o improvizačné trio hercov, ktorými sú Juraj "Šoko" Tabaček, Lukáš "Pucho" Púchovský a Stanislav "Stanley" Staško. Súčasťou približne dvojhodinového predstavenia sú improvizačné činoherné a hudobné scénky postavené na náhodne vybratých slovách či na náhodne vybratých predmetoch. Jednotlivé scény sú doplnené o hudobný vstup o pozvaného hosťa. Divadelné predstavenie skupiny 3T – Tri Tvorivé Tvory možno stretnúť aj v iných slovenských mestách.

            Zaujímavosťou je, že samotní herci sa dali dokopy pred vyše 20 rokmi vďaka komunite saleziánov a miestnom oratóriu, ktoré navštevovali. Ako nám vyjadrili v osobných rozhovoroch po predstavení, tak dodnes majú k saleziánom veľké sympatie a vďačnosť.

            Divadelné predstavenie navštívila skupina žiakov internátistov z prvej výchovnej skupiny spolu s vychovávateľmi a saleziánmi Michalom Žákom SDB a don Petrom Boškom SDB.