•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Akčný víkend 2023
          • Akčný víkend 2023

            27. 11. 2023

            Napriek tomu, že bola neskorá jeseň a počasie nebýva to najkrajšie, predsa sme uskutočnili v rámci našej saleziánskej školy sv. Jozefa Robotníka tradičný Akčný víkend v novom šate. Po dlhom čase sme sa vrátili na pôvodné obľúbené miesto pri nohách Veľkej Fatry – Škutovky. Kto by stále nevedel, kde to je, nech googli na mape. 

            Tento víkend od 10. do 12. novembra sa tu zišlo dovedna takmer 50 žiakov a lektorov, aby si v rámci zážitkových aktivít prehĺbili vzťahy, naučili sa kriticky myslieť, rozlíšiť pravdu od klamstva a postaviť sa proti nebezpečenstvu z dezinformácií. Pedagógovia, saleziáni, animátori, žiaci a žiačky zakúsili hodnotu spoločenstva, zasúťažili si medzi sebou v zdravej atmosfére a mali možnosť spoznať  v rámci workshopov odpovede na témy ako budovať charakter, ako obhájiť naše hodnoty a iné... nuž, aby sme zas všetko neprezradili, veď chceme ponechať moment prekvapenia aj novým prvákom na budúci rok. 

            Sme radi, že táto akcia mohla byť podporená aj v rámci výzvy: rozvojové projekty škôl na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách. 

            PaedDr. Ján Fábian, SDB