•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Ak môžete, pomôžte!
          • Ak môžete, pomôžte!

            10. 11. 2022

            Náš minuloročný maturant v odbore GDM Maxim Záborský sa dostal na uznávanú francúzsku filmovú školu Don Bosco International Media Academy (DBIMA)Ide o prvého Slováka prijatého do tejto prestížnej školy spomedzi 60 uchádzačov, pričom do prvého ročníka prijali ôsmich záujemcov. A Maxim je jedným z nich. 
             

            Ako sám hovorí, film ho fascinuje, odkedy si pamätá a chce sa o tom, ako sa nakrúca, dozvedieť všetko. Už počas štúdia na našej SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline sa prejavoval nielen ako vnímavý a rozhľadený mladý človek, ale aj tvorivá osobnosť schopná dať svojim umeleckým predstavám originálny tvar. Maxim stál pri založení filmového krúžku FilmCrew a tvoril  aj scenár prvého krátkeho filmu s názvom Most, s ktorým zvíťazili na medzinárodnom filmovom festivale FestiClip.  Krátky film Canisterapia, ktorý nakrútil ako maturitnú prácu, postúpil do finále súťaže krátkych filmov Cineama. Aj tieto filmy svedčia o tom, že Maxim si nekladie jednoduché otázky, nech už ide o vzťahy rodičov a detí (film Most), ale aj  o zložité otázky (ne)schopnosti komunikovať, žiť vo vzťahoch či zvládať vlastnú agresivitu (Canisterapia). 

            Štúdium na DBIMA je však finančne veľmi náročné. Maxim sa snaží našetriť si prostriedky na začiatok štúdia, no  ide o sumu 20 tisíc eur ročne (bakalárske štúdium trvá tri roky). A tu môžeme viacerí pomôcť.  Prostredníctvom dobročinného portálu Doniu je možné dozvedieť sa o Maximovi viac a podporiť ho... Link: https://www.donio.sk/maxim-ma-sancu-studovat-vo-francuzsku

            Rozvíjať Maximov talent je náš spoločný záujem, lebo má  nadanie a  ambíciu hľadať odpovede aj na naše otázky...  Ak môžete, pomôžte!

            Beáta Jarošová,
            vyučujúca slovenčiny