•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Naši žiaci vyrobili spomienkové predmety na svätorečenie Artemide Zattiho v Ríme
          • Naši žiaci vyrobili spomienkové predmety na svätorečenie Artemide Zattiho v Ríme

            7. 10. 2022

            V nedeľu 9. októbra vyhlási pápež František saleziána koadjútora Artemide Zattiho za svätého. Na túto slávnosť sa v Ríme zíde okolo 800 saleziánov z celého sveta. Všetci prítomní dostanú ako spomienkový predmet obrázok s podobizňou sv. Artemide Zattiho, ktorý vyrobili naši študenti.

            Organizátori svätorečenia Artemide Zattiho oslovili našu školu, či by nemohla vyrobiť pamiatku pre všetkých oficiálnych účastníkov svätorečenia v Ríme. Naši stolári pripravili lepené ikony na dreve – obrázky nanesené špeciálnou technikou na drevenú podložku.

            Skupinka našich stolárov i stolárskych majstrov doplnila slovenskú výpravu 11 koadjútorov, dvoch kňazov a provinciála saleziánov dona Petra Timka a nesú tieto darčeky do Ríma. V sobotu 8. októbra dopoludnia o 10:00 hod. sa v Aule Pavla VI. vo Vatikáne zúčastnia svätej omše, ktorej bude predsedať hlavný predstavený saleziánov dona Bosca don Ángel Fernández Artime. Na poludnie o 12:00 hod. sa uskutoční osobitná audiencia u pápeža Františka pre všetkých saleziánov a členov saleziánskej rodiny, ktorí prídu na Zattiho kanonizáciu.

            SOŠ sv. Jozefa Robotníka