•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Konferencia „Ako začať ...“
          • Konferencia „Ako začať ...“

            13. 6. 2022

            Naša škola v spolupráci s OZ Cesty k podnikaniu zorganizovala 1. júna 2022 konferenciu venovanú začiatkom podnikania. Vystúpili na nej naši exallievi z rôznych oblastí podnikania a nechýbali medzi nimi ani súčasní študenti našej školy.

            Hostia priblížili všetkým účastníkom konferencie svoje skúsenosti z podnikateľských začiatkov. Porozprávali svoje príbehy o tom, ako začali, s akými prekážkami sa stretli, čo im pomáhalo znova vstať a nevzdať to až doteraz, podelili sa so svojimi plánmi, odhalili aj svoje súkromie.

            Cieľom konferencie bolo prepájanie „služobne“ starších so „služobne“ mladšími podnikateľmi, ktorí boli formovaní saleziánskou výchovou. Konferencia mala zároveň ambíciu byť jednou z platforiem prehlbovania vzťahov medzi cirkevnými školami Žilinskej diecézy. Zúčastnili sa tak na nej okrem našej školy aj Obchodná Akadémia sv. Tomáša Akvinského zo Žiliny a Stredná odborná škola pedagogická sv. Márie Goretti z Čadce.

            V prvom blogu sa predstavili podnikatelia exallievi „seniori“ – Václav Faltus (Zlaté zrnko), Michal Podolský (MP Clean) a Martin Královič (PS Events).

            Druhý blog patril podnikateľom exallievom „juniorom“ – Eliška Klinovská (alicheva, aleluya), Martin Maďar (študent – živnostník), Anna Spišiak Houbová (v.l.n.k.a.sk.), Matúš Michalec (MC Interiér), Michal Bartek, Kristína Kubáňová, Mária Obšivánová (študenti - ThrowBac Graphics).

            Tretí blog, „panelová diskusia“, bol venovaný otázkam z publika.

            Počas prestávok bolo pre všetkých prichystané občerstvenie. Žiaci diskutovali o nastolených témach aj v rámci osobných rozhovorov, zdieľali svoje postrehy či rozprávali sa s rečníkmi.

             

            V živote každého z nás je dôležité nájsť si svoje miesto, nemyslieť si, že my to dáme, ale je potrebné nechať sa viesť „Najvyšším“ a mať na pamäti, že naša budúcnosť je dôležitejšia ako naša minulosť, a ten najlepší spôsob „Ako začať ...“, je prestať rozprávať a začať niečo robiť!

             

            Adriana Tvrdá, vyučujúca