•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Odovzdávanie maturitných vysvedčení
          • Odovzdávanie maturitných vysvedčení

            1. 6. 2022

            V piatok 27. mája sme sa rozlúčili s našimi maturantmi, ktorí si z rúk riaditeľky školy Janky Školovej prevzali maturitné vysvedčenia.

            V odbore grafik digitálnych médií úspešne zložilo skúšku z dospelosti 23 žiakov, v rámci nadstavbového štúdia - v odboroch dopravná prevádzka a drevárska a nábytkárska výroba zmaturovalo 27 žiakov.

            Maturity sa uskutočnili po dvoch pandemických rokoch, keď sa maturovalo administratívne. Ťažisko prípravy spočívalo na dištančnom vyučovaní a samoštúdiu, čo nie všetkým vyhovovalo. Napriek nepriaznivým okolnostiam možno konštatovať, že naši maturanti obstáli po stránke praktickej i teoretickej. Mnohí plánujú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, iní sa už obzerajú po pracovných ponukách. Sú i takí, ktorí sa počas praktického vyučovania vo firmách a servisoch osvedčili natoľko, že im tam ponúkli prácu.

            Riaditeľka školy Janka Školová maturantom zaželala veľa úspechov do ďalšieho života, aby realizovali svoje sny, ale aj kriticky vyhodnocovali realitu, ktorej budú čeliť. Za žiakov sa prítomným prihovoril maturant Filip Čibenka z II. NDŠ, poďakoval sa učiteľom, majstrom i spolužiakom za všetko, čo si zo školy odnášajú. Nie je toho málo - odbornosť i priateľstvá na celý život... Slávnostné stretnutie uzatvorili Stanislav a Alena Tomašovci, ako rodičia ocenili prínos školy pre mladých ľudí, nielen odbornú, ale aj výchovnú stránku nášho snaženia slovami: „Ďakujeme, že mladým pomáhate uveriť v dobro, ktoré je v nich...“

            Beáta Jarošová,
            vyučujúca

            Foto: Mária Obšivanová,
            Michal Bartek