•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Podnikatelia, spojte sa!
          • Podnikatelia, spojte sa!

            1. 5. 2022

            27. 4. 2022

             

            Hotel Holiday Inn v Žiline je už niekoľko rokov miestom stretania sa podnikateľov, ktorí vytvárajú silnú sieť a menia svet okolo seba. Traja žiaci našej školy mali možnosť na jeden deň byť súčasťou tejto siete, do ktorej patria podnikatelia z rôznych oblastí, ale aj ľudia, ktorí sa venujú sociálnej práci, umeniu alebo športu. Ich spoločným znakom je, že ich baví to, čo robia, venujú sa svojej práci naplno, prekonávajú prekážky a neustále sa učia nové veci.

            Téma tohto ročníka bola „Udržateľné podnikanie a cirkulárna ekonomika“. Autor celej myšlienky a garant konferencie Ján Košturiak  zdôraznil, že cirkulárna ekonomika neznamená iba spracovanie odpadu, recykláciu a redukciu škodlivých emisií, ale aj to, aby sme nerobili druhým to, čo nechceme, aby oni robili nám. Aby sme mali radi druhých ľudí a pomáhali im rozvinúť svoje talenty alebo vyriešiť problémy, ktoré majú. Je to aj o tom, aby zdraví pomáhali chorým, mladí starým a bohatí chudobným. Aby sme potlačili svoje ego a rozvinuli empatiu, aby sa inovátori stali opravármi sveta.

            Vypočuli sme si mnohé zaujímavé témy a prednášky: ako podnikať a pritom neklamať, nemanipulovať a nekradnúť, či môže byť aj firma ľudská, ako objaviť  talenty a radosť v podnikaní,  ako inovovať kultúru prostredia, v ktorom pracujeme tak, aby sme zostali zdraví, ako sa na Slovensku začali recyklovať cigaretové ohorky, ako dať naše podnikanie do súladu s človekom a prírodou a mnohé ďalšie.

            Posilnení, inšpirovaní a nabití celkovou atmosférou sme si odnášali poznatky, vedomosti, ale aj zážitky, ktoré nám pomohli pochopiť veľa podstatného.

            Ing. Adriana Tvrdá, učiteľ