•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Animátorská „chatovačka“
          • Animátorská „chatovačka“

            22. 4. 2022

            Členovia animátorského stretka našej školy mali možnosť na konci marca prežiť dlho očakávanú spoločnú „chatovačku“. Miestom stretnutia bola chata Slaná Voda – Oravská Polhora v dňoch 25. – 27. marca 2022.

            Všetko začalo v piatok 25. marca po vyučovaní. „Zozbierali“ sme sa pred školou, rozdelili do áut aj s batožinou a vyrazili na dvojhodinovú cestu do Námestova. Tam sme  nakúpili zásoby na celý víkend a pokračovali v ceste na chatu. Keď sme dorazili do cieľa, spoločnými silami sme vyložili z áut všetko potrebné.

            Prvý večer bol naplnený priateľskou atmosférou pri spoločenskej hre Aktivity, po ktorej sme sa pomaly rozišli do izieb, aby sme mohli vstúpiť do ríše snov. V sobotu sme mali celkom náročný a zaujímavý program. Išli sme sa prejsť k úpätiu Babej Hory k známej Hviezdoslavovej horárni, kam Hviezdoslav situoval svoje dielo Hájnikova žena. Po návrate na chatu a po dobrom obede sme išli do Námestova na LaserGame, ktorú sme si parádne užili. Potom nasledovala večerná prechádzka na Rio de Klin a svätá omša u saleziánov v Námestove. Miestny direktor nám porozprával o fungovaní tamojšieho strediska. Večer v Námestove sme ukončili dobrou oravskou pizzou. Neskôr na chate sme si zahrali hru Človečina, ktorá bola pre niektorých členov dosť emotívna, ale pomohla nám bližšie sa spoznať a prehĺbiť naše osobné vzťahy. Nedeľný čas patril krátkej duchovnej obnove a svätej omši. Potom sme sa spoločne pustili do vyprážania rezňov a upratovania priestorov chaty. A po spoločnom obede  hurá! naspäť do Žiliny. 😊

            Dominika Bíliková, III.GDM