•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Modelový Parlament Slovenska
          • Modelový Parlament Slovenska

            26. 1. 2022

            Aj ty máš nápady a riešenia, ako by sa dali robiť veci inak? Predstav ich v „parlamente“. Nebuď jeden z tých, ktorý iba šomre, ale buď ten, ktorý začne aj konať a zúčastní sa na konferencii pre stredoškolákov, ktorí chcú meniť Slovensko.

            Otvára sa prihlasovanie na prvú konferenciu Modelového Parlamentu Slovenska pre stredoškolákov, ktorá sa uskutoční 23. a 24. apríla. Na webstránke http://modelovyparlament.sk/ sa dozviete všetky potrebné informácie o MPS v jednom.  Prihlásiť sa môžete prostredníctvom Google formulára, ktorý je na už spomínanej  webstránke (modelovyparlament.sk).

            Na konferencii sa bude debatovať o tom, ako sa dá zlepšiť Slovensko. Účastníci sa v rámci svojich (politických) strán budú rozprávať o problémoch Slovenska a o tom, čo treba zmeniť. Spolu vytvoria návrhy zákonov, ktorými sa budú snažiť o pozitívnu zmenu v konkrétnej oblasti. Následne ich predložia ostatným stranám na prerokovanie. Nakoniec sa uskutoční hlasovanie, a parlament predložené návrhy buď schváli, alebo odmietne.

             

            Adriana Tvrdá