•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Odborný výcvik napreduje
          • Odborný výcvik napreduje

            30. 11. 2021

            Odborný výcvik na našej škole stále napreduje. Autoopravári, stolári a murári sa podieľajú na zveľaďovaní priestorov školy a cvičia sa v ochote a odbornosti pre tých, ktorí ich služby vyhľadávajú v našich dielňach. 

            My, grafici tretieho ročníka, začíname so štúdiom videa. Po cestách videografie nás vedie pán učiteľ Konušík, ktorý nám odovzdáva svoje skúsenosti z praxe.

            Druháci grafici na odborných hodinách s pánom učiteľom Šebešom zase overili princíp prenosu farby z tlačovej formy na potláčaný materiál pre techniku linorytu (tlač z výšky) a techniku suchej ihly (tlač z hĺbky). Touto aktivitou žiaci porozumeli princípom prípravy a prenosu obrazu v reprodukčnej grafike. Spomínané techniky boli prepojené aj s konkrétnym výstupom. Pre linoryt riešili žiaci problematiku informačného navigačného systému budovy školy a pre techniku suchej ihly riešili problematiku prepojenia hudobného motívu s atypickým tvarom CD.

            Spoločne, druháci a tretiaci grafici, sme mali možnosť spolupráce s profesionálnym fotografom pánom Vladimírom Škutom, s ktorým budeme konzultovať aj svoje fotografické projekty. 

             

            Tadeáš Petrášek, III.GDM, Jaroslav Šebeš