•  

       

       

       

       

       

       

       

        • „Záložkovanie“ 2021
          • „Záložkovanie“ 2021

            5. 11. 2021

            Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Zaoberali sme sa témou Významné osobnosti slovenskej literatúry – Pavol Orságh-Hviezdoslav a Božena Slančíková-Timrava. Na projekte pracovali žiaci z triedy III.GDM. Ako partnerská škola nám bola pridelená SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci.

             

            Pred samotným zhotovovaním záložiek dostali žiaci na úlohu pripraviť si prezentáciu obsahu akéhokoľvek diela z tvorby uvedených autorov. Zorganizovali sme diskusné štúdio, kde si žiaci navzájom odovzdávali zistené poznatky a živo diskutovali o danej problematike. Na základe vybraného diela potom zhotovovali záložky ľubovoľnými technikami, úlohou bolo použiť na záložke motív, ktorý nejako súvisí s prezentovaným príbehom alebo básnickou skladbou. Samotné záložky žiaci vyrábali s nadšením, bolo to pre nich spestrenie bežnej učebnej činnosti, kde mohli preukázať svoju zručnosť a kreativitu. Z hotových záložiek sme urobili výstavku a žiaci spoločne vybrali tie najlepšie, ktoré sme poslali partnerskej škole spolu s krátkym pozdravným listom a propagačnými materiálmi, ktoré priblížia novým priateľom prostredie našej školy. 

                

            Spolupráca s partnerskou školou prebiehala na veľmi dobrej úrovni, verím, že nadviazané vzájomné kontakty využijeme i v budúcnosti. Projekt splnil svoj cieľ, žiaci boli spokojní s jeho priebehom, práca ich tešila a veríme, že rovnako potešia aj nimi vyrobené záložky priateľov z partnerskej školy.

            Môžeme byť pyšní na to, že naše úsilie nezostalo bez odozvy a bolo pozitívne ohodnotené. „Ďakujem Vám za kreatívne vyhodnotenie projektu, za krásne záložky a tvorivý prístup k podpore kreatívneho čítania. A s radosťou som Vás zaradila do celoslovenského výberu, aby sa Vaším skvelým prístupom inšpirovali aj iní. Prosím Vás, pochváľte odo mňa Vašich šikovných žiakov za krásne záložky. A, samozrejme, že najväčšia vďaka patrí Vám za zmysluplné, radostné a inšpiratívne naplnenie posolstva projektu,“ uviedla Rozália Cenigová, odborná garantka projektu. Jej slová nás povzbudili a už teraz sa tešíme na ďalší ročník projektu a na ďalšiu tému. 

            Ing. Daniela Polníková