•  

       

       

       

       

       

       

       

        • „Neprestávajte sa za mňa modliť...“
          • „Neprestávajte sa za mňa modliť...“

            21. 9. 2021

            Aj my, študenti našej školy a zamestnanci, sme sa v dňoch 12. až 15. septembra zúčastnili na stretnutiach so Svätým Otcom. Skupina študentov vycestovala na stretnutie mladých so Svätým Otcom do Košíc a zamestnanci školy spolu s exallievmi a ich rodinami za ním putovali do Šaštína. Viacerí mladí z našej školy sa zapojili ako dobrovoľníci. Každá z týchto skupiniek mala možnosť zažiť krásnu atmosféru a duchovné povzbudenie z tohto vzácneho stretnutia.

            Prípravy sa začali už týždeň pred príchodom Svätého Otca. Vyžadovali si nemalé nasadenie, zapojilo sa do nich mnoho dobrovoľníkov z rôznych kútov Slovenska a vďaka sile a túžbe po službe sa všetko zvládlo.

            Na štadióne Lokomotíva v Košiciach, kde sa uskutočnilo stretnutie, organizátori pripravili celodenný sprievodný program na tému „S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom“. Nechýbali chvály, spev, tanec či svedectvá o tom, ako Boh zmenil život rôznym ľuďom. Nezabudlo sa ani na blahoslavenú Anku Kolesárovú.

            Svätý Otec na papamobile prechádzal medzi mladými, zdravil nás svojím úsmevom a dobrotou. Neskôr vystúpil na pódium, kde si vypočul svedectvá mladých i rodín a následne sa prihovoril aj on. Jeho slová zasiahli množstvo duší vďaka emóciám a atmosfére, ktorá sa tam niesla.  

            Odkázal nám, že sa nemáme trápiť. Máme snívať o láske bez strachu. Nemáme sa sústrediť na  nepríjemné veci, ale vnímať Božiu dobrotu. Najviac to bolo cítiť, keď nás vyzval, aby sme povedali, čo je podľa nás podstatou spovede. Väčšina odpovedala ľútosť alebo vyznanie hriechov. Ale František s úsmevom na tvári odpovedal: „Božie odpustenie.“ Vravel, že Boha neurazíme, ak prídeme na spoveď s množstvom hriechov, aj keď sa opakujú, ale urazíme ho, ak si povieme, že Boh by nám neodpustil.

            Svoju reč ukončil slovami: „Prosím, neprestávajte sa za mňa modliť.“

            Sme veľmi vďační, že sme mali možnosť zažiť pocit blízkosti Svätého Otca a vidieť naživo hlavu Cirkvi.

             

            študenti Terézia Jureková a Tadeáš Petrášek

             

            Link na celý príhovor pápeža pre mladých v Košiciach:

            https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/dokumenty-papezov/c/sk2021-prihovor-papeza-frantiska-na-stretnuti-s-mladymi-v-kosiciach