•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Hurá na prázdniny!
          • Hurá na prázdniny!

            2. 7. 2021

            V utorok 29. júna 2021 prišli naši žiaci do školy posledný raz v tomto školskom roku. Uctili si sviatok svätého Petra a Pavla, slávnostne prevzali vysvedčenia a odišli načerpať sily do nového školského roka. 

            Na sviatok svätého Petra a Pavla sme slávnostne zavŕšili tento náročný školský rok. Sviatočný deň sa začal celoškolskou duchovnou obnovou, ktorá sa po týždňoch v online priestore uskutočnila opätovne naživo za pekného počasia v priestoroch oratória. Aktivity sa niesli v duchu odkazu svätého Petra a Pavla. Saleziáni sa venovali mladým svojimi príhovormi a prednáškami. Zdôraznili, aby si aj počas prázdnin chránili svoje srdce, aby zostali sami sebou a nevpustili doň nič, čo by im ublížilo a priviedlo ich na nesprávnu cestu. Povzbudili ich, aby rozvíjali svoj vzťah s Pánom Ježišom, venovali mu svoje srdce, lebo práve ON v každej chvíli bude ich najvernejším priateľom a dôverníkom. Žiaci  sa potom v diskusii pod vedením triednych učiteľov vyjadrovali  k predchádzajúcim podnetom. Vzájomne hľadali odpovede na otázky: Akú radu som si zapamätal z prednášky? Aké plány mám na nastávajúce dva mesiace prázdnin? Ako si zachovám vieru v Boha?  Zároveň všetkým prítomným bola zo strany saleziánov ponúknutá možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia.

            Nasledovala svätá omša, ktorú slávil novokňaz, salezián Peter Boško, ktorý bude pôsobiť v Žiline. V kázni duchovný správca školy Ján Fábian priblížil osobnosti svätého Petra a Pavla a zdôraznil ich prínos pre Cirkev. Podčiarkol práve to, že mali živý vzťah k Ježišovi napriek tomu, že ich životné príbehy neboli jednoduché. Boli ochotní ho nasledovať a položiť zaňho svoje životy.  Na konci svätej omše učitelia odborných predmetov vyhlásili a ocenili víťazov odborných súťaží, ktoré sa uskutočnili počas školského roka. Riaditeľ školy Igor Pecha sa prihovoril všetkým prítomným, poďakoval za trpezlivosť a vytrvalosť a  za to, že zvládli predchádzajúce zložité obdobie, popasovali sa s povinnosťami aj počas náročného dištančného vyučovania, ale i po opätovnom nástupe do školských lavíc. Všetkým zaželal príjemné a zmysluplné prázdniny.

            Po svätej omši žiaci dostali vysvedčenia, rozlúčili sa s učiteľmi a majstrami a rozišli sa do svojich domovov oddýchnuť si a načerpať nové sily do ďalšieho školského roka. Všetkým želáme pokojné dni zaslúženého voľna,  i keď s niektorými sa ešte stretneme v auguste na komisionálnych skúškach. Veríme, že pandemická situácia sa vyvinie priaznivo, že v septembri spoločne vstúpime do nového školského roka a do školy budeme môcť prísť každý deň. Oddýchnutí a zdraví. Teraz však HURÁ NA PRÁZDNINY!

            Ing. Daniela Polníková