•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Spolupráca s exallievmi a školami na Malte
          • Spolupráca s exallievmi a školami na Malte

            14. 2. 2023

            Koncom januára zástupcovia našej školy na čele s pani riaditeľkou Jankou Školovou a direktorom školskej komunity saleziánov donom Jozefom Sarneckým navštívili Maltu. Spolu s prezidentom a sekretárom Združenia exallievov na Slovensku a prezidentom Maltskej národnej federácie bývalých žiakov a priateľov dona Bosca sa zúčastnili viacerých stretnutí za účelom rozvoja spolupráce v rámci európskych projektov a plánovania výmenných pobytov našich žiakov a pedagógov.  

            Veľmi inšpiratívna bola návšteva školy The College of Arts, Science & Technology Malta, ktorá má viac ako 7000 žiakov na dennom štúdiu a 4000 na externom štúdiu, a samostatný tím pre projekty EÚ s dlhoročnými skúsenosťami. Jej Inštitút technológie a dopravy okrem odborov, ktoré sú nám blízke ako stolári, autoopravári, autoelektrikári, stolári, či murári, pripravuje aj pre nás takmer exotické povolania ako sú námorníci, či letci.  Veľký dojem v nás zanechala návšteva saleziánskeho diela: Saleziánska škola sv. Patrika a tlačiarne Salesian Pres,  kde sme rozvíjali otázku možnej spolupráce s našimi grafikmi.

            Príležitostí pre budúcu spoluprácu je dostatok a tešíme sa, že prvé lastovičky z našej školy majú možnosť vyskúšať si krátkodobý vzdelávací pobyt už v septembri.

            Veronika Šuštiaková, 
            vedúca ekonomického úseku