•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Buďme hlavnými hrdinami, nie divákmi!
          • Buďme hlavnými hrdinami, nie divákmi!

            30. 6. 2020

            Slávnostnou svätou omšou pri príležitosti sviatku sv. Petra a Pavla sme v pondelok 29. júna ukončili tento nevšedný školský rok.

            Po týždňoch strávených pri monitoroch počítačov a notebookov sme uzatvorili jeden z najneobyčajnejších školských rokov v histórii výučby na SOŠ sv. Jozefa Robotníka. Pre pandémiu koronavírusu sa život školy preniesol do online priestoru a vo vyučovaní sa pokračovalo tam. To, ako sme si navzájom chýbali, sa ukázalo aj pri osobných stretnutiach so žiakmi a vzájomných zvítaniach, keď bezprostredné nebezpečenstvo nákazy pominulo. Bolo to náročné obdobie, ale verme, že aj prínosné – s vďakou a pokorou v srdci prijímame, že nikto z vyučujúcich, majstrov, ostatných zamestnancov školy ani žiakov a ich rodín nebol zasiahnutý nebezpečnou nákazou a dúfame i naďalej v Božiu pomoc a ochranu Panny Márie Pomocnice kresťanov a príhovor nášho vzácneho patróna.

            Hlavný celebrant don Peter Magura počas svojho príhovoru pripomenul, že tak ako Petra a Pavla, týchto výnimočných mužov viery, aj nás Pán Ježiš volá po mene... Nepotrebuje počúvať nijaké sladké reči, ale túži, aby sme svoje životy spojili s ním, lebo tak budeme spokojní a šťastní.

            Don Jozef Sarnecký na záver pripomenul výzvu Svätého Otca mladým, aby neboli len divákmi vo svojich životných príbehoch, ale hlavnými hrdinami, skúmali Božiu vôľu a hľadali ten Boží plán pre svoj život...

            So želaním radostných prázdnin sa so žiakmi rozlúčil aj riaditeľ školy Igor Pecha. Nasledoval dlhotrvajúci potlesk: žiakov učiteľom, tým teoretickým aj praktickým a učiteľov žiakom – všetkým, ktorí sa snažili! Nech sa naša námaha premení na požehnanie, pre nás, pre naše životy, rodiny, školu, našu krajinu... Požehnané leto!

            Beáta Jarošová,
            vyučujúca