•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Janko Bosco Cameriére - venček
          • Janko Bosco Cameriére - venček

            8. 2. 2024

            Predtým ako začne pôstne obdobie, tak sa na našom internáte v pondelok 5. 2. 2024 uskutočnilo tradičné podujatie Janko Bosco Cameriére – inými slovami vyvrcholenie a záver niekoľkomesačného kurzu tanečnej a spoločenského správania. Každoročne je tento kurz pripravený pre žiakov druhého ročníka ubytovaných na našom internáte a pre ich spolužiačky z našej školy.

            Postupne počas štyroch mesiacov sa žiaci mali možnosť oboznámiť so základnými spoločenskými tancami tancovanými v pároch ako waltz, cha-cha, valčík, polka či jive a taktiež aj s hromadnými tancami známymi ako „belgičák“ či „írske ženy.“Žiaci tiež absolvovali lekcie spoločenského správania vo forme náučných a humorných videí z dielne českého etiketológa Ladislava Špačka. Ten prístupným spôsobom sprevádza oblasťami ako sú:  pozdravenie, stolovanie, obliekanie, darovanie darčekov či spracovanie spoločenských nehôd. Súčasťou slávnostného večera boli spoločenské „venčekové“ tance, kde dievčatá hodnotili tanečnú eleganciu a šikovnosť jednotlivých chlapcov Boli vyhlásení najlepší tanečník a tanečníčka Venčeka. Na záver všetkých čakala voľná diskotéková zábava.

            Touto formou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili o chod celého kurzu a aj záverečnej slávnosti – tanečnej spolulektorke a exallievke Dominike Bilíkovej, technickému a hudobnému zabezpečeniu Martinovi Drgoňovi, Samovi Cifrovi a Adamovi Holíkovi a saleziánovi don Peťovi Boškovi, ktorý zabezpečil rozvoz účastníčok do ich domovov.

            Michal Žák SDB

            Foto: Filip Balvan, žiak